Informativni spletni viri

Domov » Skrb za duševno zdravje » Informativni spletni viri » SKUPAJ ZA ZDRAVJE

SKUPAJ ZA ZDRAVJE

Skupaj za zdravje je preventivni program, ki nudi strokovno podporo pri skrbi za bolj zdrav življenjski slog in kakovostno življenje z namenom izboljšanja zdravja prebivalcev Slovenije.

Prizadeva si za preventivno delovanje proti kroničnim boleznim različnih starostnih populacij. Univerzalno dostopen nacionalni program se že od leta 2002 izvaja v ambulantah družinske medicine in v zdravstveno-vzgojnih centrih oz. centrih za krepitev zdravja v vseh 61 zdravstvenih domovih po državi.

Program povezuje tri sklope aktivnosti:

  • izvedbo preventivnega pregleda v ambulanti družinske medicine z namenom zgodnjega odkrivanja dejavnikov tveganja za razvoj kroničnih bolezni,
  • skupinske delavnice in individualna svetovanja za pomoč in podporo pri spremembi življenjskega sloga in krepitvi duševnega zdravja, ki jih izvajajo strokovnjaki v centrih za krepitev zdravja ali zdravstveno-vzgojnih centrih ter
  • pester nabor aktivnosti za krepitev zdravja, ki v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki potekajo v vaših lokalnih skupnostih – tam, kjer živite in delate.

Spletna stran programa ponuja mnoge uporabne nasvete za zdravje ter informacije o preventivnih pregledih za različne starostne skupine.

Več o programu Skupaj za zdravje izveste na spletni strani www.skupajzazdravje.si

 

Scroll to Top
Skip to content