Informativni spletni viri

TO SEM JAZ

To sem jaz se preprosto predstavlja kot »skupnost za mlade z vprašanji, o katerih je lažje pisati kot govoriti«. Namenjen je krepitvi duševnega zdravja in psihične odpornosti mladih.

Skupnost spodbuja razvijanje socialnih in čustvenih veščin, s katerimi si mladi lahko pomagajo pri soočanju s kriznimi okoliščinami. Program temelji na spletnem anonimnem svetovanju (e-svetovalnica) in preventivnih delavnicah na šolah. Slednje so namenjene mladostnikom od 13. do 17. leta starosti in so usmerjene tako na posameznika kot njegov razred.

V ta namen je pedagoškim delavcem, ki delajo z mladimi, namenjen tudi brezplačen in javno dostopen priročnik za preventivno delo z mladostniki Zorenje skozi To sem jaz.

Mladim pa so na voljo e-svetovalnica, stik z različnimi strokovnjaki, nabor člankov o temah, ki jih najbolj zanimajo ter seznam še drugih priporočljivih virov pomoči. Mladi se v e-svetovalnico lahko obrnejo po nasvet o samopodobi, vprašanjih o spolnosti, odnosih z vrstniki, igranju videoiger, alkoholu v družini ipd. Vse strogo anonimno!

Skupnost vas čaka na www.tosemjaz.net
Ogledate si lahko tudi predstavitveni video programa To sem jaz.

 

Scroll to Top
Skip to content