Informativni spletni viri

ŽIV? ŽIV!

Živ? Živ! je spletna postaja, kjer o duševnem zdravju in samomoru pišejo strokovnjaki in ljudje z osebnimi izkušnjami. Je stičišče informacij, raziskav in preventivnih programov. Namenjena je osebam s samomorilnimi mislimi, njihovim svojcem ter vsem ljudem, ki občutijo stisko ali pa se vsakodnevno srečujejo z ljudmi, ki so v stiski.

Zastavljena je v obliki postaje, saj si samomorilno vedenje lahko predstavljamo kot eno izmed postaj v življenju, od koder lahko odidemo drugam in najdemo pot naprej. Za ljudi, ki so zaradi samomora izgubili svoje bližnje, je tudi žalovanje lahko ena izmed življenjskih postaj, na kateri se znajdejo v življenju, nato pa »odpotujejo« naprej.

S postajo skušajo pomagati, da bi ljudje spregovorili o samomoru: »Morda si učitelj, vzgojitelj, zdravnik, psiholog, medicinska sestra, oskrbnik v domu starejših občanov, policist, duhovnik, gasilec, strojevodja, novinar ali imaš kak drug poklic, kjer se srečuješ z ljudmi v stiski in mislimi o samomoru. Duševno zdravje te zanima in iščeš informacije. Prispel si na pravo postajo. Živ? Živ!«.

Spletna stran ponuja uporabne rubrike o tem kako pomagati sebi ali drugim v stiski. Ena izmed rubrik je namenjena tudi medijem, da bi o samomoru poročali odgovorno.

Spletno stran postaje Živ? Živ! najdete na www.zivziv.si

 

Scroll to Top
Skip to content