Nasveti za boljše počutje

Domov » Skrb za duševno zdravje » Nasveti za boljše počutje » Tehnika prizemljitve nam lahko pomaga, ko nas preplavijo močna čustva

Tehnika prizemljitve nam lahko pomaga, ko nas preplavijo močna čustva

Ko nas zajame ali celo preplavi močan strah, tesnoba ali kakšno drugo čustvo, nam je lahko v pomoč Tehnika prizemljitve. Tak čustven vihar nas namreč ovira pri našem odzivanju in spoprijemanju s težavnimi situacijami.


Če želimo spet vzpostaviti tla pod nogami in se učinkoviteje soočiti s svojimi izzivi, si lahko pomagamo s tem, da pozornost usmerimo na sedanji trenutek, da se prizemljimo.

V podporo pri spoznavanju in uporabi tehnike prizemljitve so vam lahko naslednji posnetki.

Prvi posnetek je namenjen vsem, ki bi tehniko prizemljitve šele želeli spoznati. Na začetku je namreč na kratko predstavljena tehnika prizemljitve in njeni koraki, nato sledi vodena izvedba tehnike.

Tehnika prizemljitve – daljša


Tehnika prizemljitve – krajša

Drugi posnetek je namenjen tistim, ki tehniko prizemljitve že poznajo in bi jo želeli samo izvajati ob glasovnem vodenju.

Večkrat kot boste tehniko izvajali, bolj blizu vam bo in enostavneje se bo prizemljiti oz. preklopiti na sedanji trenutek. Zato je dobrodošlo, da jo vadite ob različnih priložnostih.

 

Scroll to Top
Skip to content