Novice

Domov » Aktualno » Novice » VABLJENI: NIJZ išče ambasadorje za kampanjo na področju duševnega zdravja

VABLJENI: NIJZ išče ambasadorje za kampanjo na področju duševnega zdravja

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je 19. maja 2021 objavil javni poziv k predlaganju kandidatov za opravljanje ambasadorskega dela v kampanji proti stigmatizaciji in diskriminaciji duševnega zdravja Sloveniji.

S pozivom želi NIJZ oblikovati bazo posameznikov s specifičnimi znanji in osebnimi izkušnjami z duševnimi stiskami, ki bodo sodelovali v kampanji v okviru projekta »Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva«.

Za opravljanje ambasadorskega dela se išče posameznike, ki so sami ali njihovi svojci doživeli duševno stisko in so poiskali pomoč ter imajo izkušnjo okrevanja pri sebi ali svojih bližnjih. Delo bo obsegalo predstavitev zgodb o uspešnem okrevanju, o virih pomoči ter ovirah, s katerimi so se soočali. Izkušnje se bo predstavljalo pisno ali v živo, preko različnih komunikacijskih kanalov, v sklopu projektne nacionalne kampanje proti stigmatizaciji duševnega zdravja.

Podrobnejše informacije o prijavi ter posamezne naloge ambasadorjev so opredeljene v predmetu javnega poziva, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi:

Javni poziv za anti-stigma ambasadorje na področju duševnega zdravja

 

Scroll to Top
Skip to content