Dogodki

Domov » Aktualno » Dogodki » Živa knjižnica – o spopadanju z duševnimi motnjami iz prve roke

Živa knjižnica – o spopadanju z duševnimi motnjami iz prve roke


Živa knjižnica je dogodek, na katerem so knjige pravzaprav posamezniki, ki so doživeli izkušnjo, okoli katere se pojavlja veliko predsodkov.

Letošnji dogodek, ki ga pripravlja Društvo študentov medicine Slovenije, bo potekal 2.4.2022 od 9. do 14. ure v atriju Hotela Tresor v Ljubljani.

Bralec, t.j. udeleženec dogodka, si izbere in izposodi knjigo-posameznika, kar pomeni, da se z njim 20 minut pogovarja, namen pogovora pa je, da se bralec spozna z izkušnjo knjige, kar lahko uporabi kot iztočnico za razmislek o svojih morebitnih ponotranjenih negativnih oznakah.

Živa knjižnica je del projekta V odsevu, ki poteka pod okriljem Društva študentov medicine Slovenije. Namen je informiranje o duševnih motnjah, njihova destigmatizacija in dvigovanje splošne osveščenosti o duševnih motnjah. V ta namen člani izvajajo tudi delavnice na temo duševnega zdravja za dijake različnih srednjih poklicnih šol in gimnazij, v širši javnosti pa si prizadevajo izpolniti namen projekta z organizacijo različnih aktivnosti ob svetovnih dnevih, posvečenih posameznim duševnim motnjam.

Ob letošnjem svetovnem tednu osveščanja o motnjah hranjenja v sodelovanju s kampanjo Mind the Mind ter z Društvom kulturno, informacijsko in svetovalno središče Legebitra in njihovim projektom »Živa knjižnica – ne sodi knjige po platnicah!« organizirajo Živo knjižnico na temo duševnih motenj.

 

Scroll to Top
Skip to content