Dogodki

Domov » Aktualno » Dogodki » Zaključna konferenca programa COOL KIDS

Zaključna konferenca programa COOL KIDS


4.  julija 2022 se bo v Ljubljani na fakulteti za Računalništvo in informatiko odvila zaključna konferenca programa COOL KIDS. Program, ki je bil v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zasnovan na avstralski univerzi Macquarie v Sydneyju, smov Sloveniji s sofinanciranjem Ministrstva za zdravje iz sredstev javnega razpisa za programe varovanja in krepitve zdravja do leta 2022 pričeli uvajati v letu 2020.

Gre za z dokazi podprt, na kognitivno-vedenjski terapiji utemeljen strukturiran terapevtski program za pomoč otrokom in mladostnikom od 7. do 17. leta, ki imajo težave s pretirano zaskrbljenostjo in strahovi ali imajo anksiozno motnjo, in je razširjen že po vsem svetu (v Evropi med drugim na Danskem, Norveškem, Finskem, Švedskem, Nizozemskem, Islandiji, v Italiji …). V Sloveniji so v pilotnem projektu izvajanja sodelovale štiri partnerske ustanove: Svetovalna centra za otroke, mladostnike in starše Ljubljana in Maribor ter Zdravstvena domova Ljubljana in Velenje. Za izvajanje programa se je usposobilo 13 psihologov, ki so vanj v letu 2021 in 2022 vključili 90 otrok in mladostnikov. Prevedli in priredili so tudi vsa gradiva za izvajanje programa.

Na konferenci bo kot poseben gost predaval prof. dr. Ron M. Rapee, zaslužni profesor na Univerzi Macquarie (Sydney, Avstralija), eden glavnih avtorjev programa Cool Kids in vodilnih svetovnih strokovnjakov za področje čustvenih motenj pri populaciji otrok in mladostnikov. Slovenski izvajalci pa bodo strokovni in drugi zainteresirani publiki predstavili potek in rezultate pilotnega projekta uvajanja ter načrte za nadaljnji razvoj ter razširitev programa Cool Kids® v Sloveniji, ki ga želijo z mrežo izvajalcev v šolstvu in zdravstvu lokalno čim bolj približati vsem anksioznim otrokom in mladostnikom ter njihovim staršem.

Več o programu konference si preberite na naslednji povezavi.
Obiščete lahko tudi domačo stran programa Cool Kids Slovenija.

Prijave na konferenco zaradi zapolnitve prostih mest žal niso več mogoče, boste pa kmalu po dogodku o glavnih zaključkih predavanj in okrogle mize lahko brali tudi na naših straneh.

 

Scroll to Top
Skip to content