Novice

Domov » Aktualno » Novice » Kratko spletno srečanje za starše – podpora otroku ob izgubi bližnjega

Kratko spletno srečanje za starše – podpora otroku ob izgubi bližnjega

Preteklo leto so zaradi okužbe s koronavirusom številni izgubili življenje. S tovrstnimi izgubami so se žal srečali tudi otroci in mladostniki. Njihov potek žalovanja je drugačen od žalovanja odrasle osebe in nehote lahko ostanejo prezrti žalovalci, kar pa še okrepi njihovo stisko.

Starši so običajno najpomembnejši steber podpore otroku tudi v času žalovanja zaradi izgube bližnjega. Da bi staršem pomagali pri tej pomembni in zahtevni nalogi, je Operativna skupina za izvajanje psihološke pomoči med epidemijo v sodelovanju s Slovenskim društvom Hospic pripravila kratko spletno srečanje.

Na srečanju bodo predstavljene ključne značilnosti žalovanja pri otrocih in mladostnikih ter podane usmeritve, kako se z otrokom pogovoriti o izgubi ter kako se odzvati na njegovo stisko. V zadnjem delu srečanja bo prostor za diskusijo, kjer bodo udeleženci imeli možnost zastaviti lastna vprašanja.

Srečanje je za udeležence brezplačno in bo potekalo v torek 11. maja 2021, od 17:00 do 18:30. Vodil ga bo Miha Zimšek, vodja tabora za žalujoče otroke in mladostnike, tabora  Levjesrčni. Za udeležbo na srečanju je potrebna predhodna prijava preko spletne prijavnice, najkasneje do 9. maja.

Več informacij o dogodku in vse potrebno za prijavo je na voljo na povezavi Kratko spletno srečanje za starše. Nekaj informacij o izgubi in žalovanju med pandemijo covid-19 ter priporočila, kako se pogovoriti z  otroki  o  bolezni  in  smrti,  pa je dostopnih  na spletni  strani  NIJZ.

 

Scroll to Top
Skip to content