Novice

Domov » Aktualno » Novice » Program MIRA in obeležitev Svetovnega dne zdravja v Luciji

Program MIRA in obeležitev Svetovnega dne zdravja v Luciji

Ob obeležitvi Svetovnega dne zdravja je Center za krepitev zdravja Piran v soorganizaciji Občine Piran organiziral tradicionalno prireditev Skupaj delamo za zdravje, ki je potekala v soboto, 14.5.2022, v dopoldanskem času, na lokaciji PARK SONCE v Luciji.

V okviru tradicionalne prireditve so se na odlični lokaciji PARK SONCE v Luciji zvrstile različne aktivnosti: meritve holesterola in krvnega sladkorja, jutranja telovadba, test hoje na 2 km, merjenje krvnega pritiska, seznanjanje obiskovalcev s preventivnimi programi Centra za krepitev zdravja Piran ter programi Nacionalnega inštituta za javno zdravje – Program MIRA, Program SOPA in Program Svit. Na stojnicah so se predstavile tudi druge dejavnosti in društva, povezana z zdravim načinom življenja, medtem ko je bilo za otroke poskrbljeno z Otroškim kotičkom ustvarjalnih delavnic.

V okviru Programa MIRA, Nacionalnega programa duševnega zdravja se ustanavljajo Centri za duševno zdravje odraslih in Centri za duševno zdravje otrok in mladostnikov po vsej Sloveniji. Na prireditvi so bile prisotne tudi strokovne delavke Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov Piran, ki so bile na voljo za vsa vprašanja obiskovalcev. O prihajajočih predstavitvah Programa MIRA vas bomo sproti obveščali na naši spletni strani. Za namig: naslednjič bomo z vami v Kopru.

 

Scroll to Top
Skip to content