Novice

Domov » Aktualno » Novice » Program MIRA na konferenci “Z roko v roki do dobrega počutja”

Program MIRA na konferenci “Z roko v roki do dobrega počutja”


V Kulturnem domu Metlika je v četrtek, 2. junija 2022, potekala konferenca “Z roko v roki do dobrega počutja”, ki je potekala v soorganizaciji Zdravstvenega doma Metlika in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Na konferenci so predavatelji in udeleženci iskali odgovore o tem, kaj lahko sami naredimo za svoje boljše splošno počutje in duševno zdravje, kateri pristopi so učinkoviti in kdaj je dobro poiskati pomoč, ter na katere strokovnjake se lahko obrnemo v tem delu Slovenije.

Konference se je udeležilo več kot 90 udeležencev, ki so poslušali predavanje o vplivu preventive na zdravje (in dobro počutje), o krepitvi duševnega zdravja na delovnem mestu, zasvojenosti in duševnem zdravju ter o psihološki podpori v Beli krajini. Gostujoči predavatelj konference dr. Aleksander Zadel pa je udeležencem pripravil odmevno predavanje: »Kako se smejati, ko se je za zjokati?«, pri katerem je predstavil izzive, ki se zgodijo v kriznih situacijah in udeležence motiviral za aktivno vlogo pri varovanju, ohranjanju in krepitvi svojega dobrega duševnega počutja.

Program MIRA se je udeležencem predstavil na Tržnici znanja, ki je potekala v okviru dogodka. Prisotni so lahko izvedeli več o Programu MIRA, ki si prizadeva vsem prebivalcem Slovenije omogočiti čim lažji dostop do kakovostnih virov pomoči in zagotoviti pogoje za uresničevanje njihove pravice do najboljšega možnega duševnega in telesnega blagostanja, za razvoj in udejanjanje vseh njihovih potencialov v poklicnem, družbenem, zasebnem in družinskem življenju.

Poleg Programa MIRA pa sta bila na stojnici predstavljena tudi programa SOPA in To sem jaz.

 

Scroll to Top
Skip to content